perjantai 30. lokakuuta 2015

Ihosairaudet osa 2


Rasvoittuminen


Hiuspohjan liiallisen rasvoittumisen syitä on monia, joista yllättäen yleisin on runsaasti rasvaa sisältävä ruokavalio, mikä kiihdyttää talirauhasten toimintaa. Syy saattaa löytyä myös hormonaalisista tai perinnöllisistä tekijöistä, stressistä, liiallisesta hikoilusta tai hiivasieni-infektioista. Rasvoittuvaa hiuspohjaa tulisikin hoitaa riittävän usein, oikeilla tuotteilla ja välttäen liian kuumaa vettä ja föönausta.

 Rasvoittumista voi vähentää oikeilla shampoolla. Joka pesee talin riittävän hyvin pois. Ja sekä tihennettävä hiustenpesua.

Kynsivallin tulehdus


Kynsivallintulehduksessa kynsivalli tulehtuu, turpoaa ja irtoaa kynnestä. Lapsilla ja usein myös vanhuksilla kynsivallintulehdus johtuu sivukynsivalliin tunkeutuvasta kynnestä (sisäänkasvanut kynsi). Varpaissa sisäänkasvaneen kynnen syynä voi olla ahtaat jalkineet tai muuten varpaisiin kohdistuva paine, esimerkiksi jalkapallon pelaaminen. Kynsivallintulehdus on tavallinen pihtikynsissä, jotka ovat tavallisia ikääntyneillä, mutta pihtikynsi voi olla myös traumaattinen.

 Tärkein kroonisen kynsivallin hoitokeino on märkyydeltä suojautuminen. Tarvittaessa on pidettävä suojakäsineitä. Pelkkä suojakäsine ilman aluskäsinettä ärsyttää kuitenkin usein enemmän kuin märkä työ sinänsä. Iltaisin kynsivallit tulisi voidella hydrokortisonivoiteella, jossa on bakteerien ja hiivojen kasvua estäviä aineita. Niitä käytetään ainakin 4 viikon ajan.
Koskaan ei kynsinauhoja saisi irrottaa kynsistä, vaikka naistenlehdet niin kehottavat tekemäänkin.


Huuliherpes

Huuliherpeksen on viruksen aiheuttama ihotauti (Herpes simplex-1).

 Huuliherpes on kaikkien elimistössä, mutta noin % ihmisistä se aktivoituu. Huuliherpes näyttää kirkkaalta rakkulalta, yleensä ylähuulen ja limakalvon rajalla.
 Herpes parantuu ilman hoitoa 1,5–4 viikossa. Apteekista saa reseptittä asikloviiriä tai pensikloviiriä (ks. asikloviirin lääkeopashaku sisältävää voidetta. Asikloviirivoidetta aletaan laittaa viidesti ja pensikloviirivoidetta jopa kymmenen kertaa vuorokaudessa heti herpeksen ensi oireiden ilmestyessä ja hoitoa jatketaan noin viisi vuorokautta. Asikloviiri ja pensikloviiri estävät viruksen lisääntymistä ihosoluissa mutta eivät tapa sitä. Julkaistujen tutkimusten mukaan voide lyhentää hieman herpeksen kestoaikaa, mutta muut, esimerkiksi hunaja, lääkkeettömät voiteet, geelit ja peittohoito hydrokolloidilevyllä ovat ilmeisesti lääkevoiteita tehokkaampia.




Silmätulehdus


Silmätulehdukseen viittaavat punainen silmä, silmän kipu ja alentunut näkökyky.
Osa silmän tulehduksista ei vaadi välttämättä kiireellistä hoitoa, mutta eräät silmän alueen tulehdukset kuten esimerkiksi endoftalmiitti, orbitaselluliitti ja sarveiskalvon tulehdus vaativat nopeasti silmälääkärin tutkimuksen ja hoidon.Silmän alueen kipu ja näkökyvyn alentuminen ovat merkkejä sairaudesta, joka edellyttää lääkärin tekemää tarkistusta ja hoitoa lähimpien vuorokausien aikana. Jos oireet viittaavat sarveiskalvotulehdukseen (valoarkuus, silmästä vuotaa kirkasta eritettä), on lääkäriin hyvä hakeutua vuorokauden sisällä.
Nuhan yhteydessä esiintyvä sidekalvotulehdus (punoitusta, rähmää, kirvelyä) voi asettua itsestään muutamassa vuorokaudessa nuhan parannuttua ja tällaisissa tapauksissa ei useinkaan tarvita erillistä lääkärikäyntiä.
Poikkeuksia ovat voimakasoireinen silmätulehdus ja silmäluomen voimakas turvotus pienellä lapsella ylähengitystieinfektion yhteydessä, etenkin jos silmätulehdukseen liittyy raju yleiskunnon lasku. Tällöin syynä saattaa olla silmäkuopan alueen tulehdus, jolloin lääkäriin on syytä hakeutua vuorokaudenajasta riippumatta. Samoin jos oireet viittaavat silmänsisäiseen tulehdukseen (ks. alla), tulee lääkärin vastaanotolle hakeutua ensi tilassa.


Virukset

Täit,ovat hiuspohjassa eläviä hyönteisiä. Ravinnon ne saa verestä.
 Täi on noin 2-3mm pituinen. Täin munat (saivaret) kiinnittyvät hiuksen pintaan, mikä aiheuttaa kutinaa ja näppylöitä.
 Täit huomataan munista, yleensä niskan ja korvien alueen hiuksista. Ihminen ei näe silmällä täitä, mutta saivareet näkee.
 Täit leviää helposti päähineiden ja työvälineiden välityksellä.
 Täit häädetään poistamalla saivareita tiheäpiikkisen kamman avulla ja pesemällä täishampoolla. Sekä pestään vuodevaatteet ja päähineet.


Rokot


Rokkotauteja ovat:
  • parvorokko
  • tulirokko
  • vauvarokko
  • vesirokko

  • vyöruusu

  • enterorokko
  • yskänrokko
Moniin infektiotauteihin liittyy iho-oireita, mutta joidenkin tautien kohdalla laajalle levinneet iho-oireet ovat varsinainen pääoire. Tällaisia tauteja kutsutaan rokkotaudeiksi tai eksanteemataudeiksi (eksanteema on ihottuma). Rokot ovat virusten aiheuttamia. Ainoa poikkeus on streptokokkibakteerin aiheuttama tulirokko. Monissa muissakin infektiotaudeissa kuten virustaudeista HIV-infektiossa ja mononukleoosissa. Mononukleoosi ("pusutauti") ja bakteeritaudeista stafylokokin aiheuttamassa toksinen sokki -oireyhtymässä voi esiintyä yli vartalon menevää ihottumaa. Näitä ei kuitenkaan luokitella rokkotaudeiksi.

Infektiot


Infektiotauteihin eli tartuntatauteihin luokitellaan sairaudet, joiden aiheuttaja on mikrobi tai mikrobin tuottama toksiini eli myrkky. Taudinaiheuttaja siirtyy (tarttuu) ihmisestä, eläimestä (zoonoosi) tai ympäristöstä. Sana "kulkutauti" on vanha nimitys ja sitä käytetään lähinnä kuvattaessa historian suuria epidemioita, kuten isorokkoa, ruttoa, lavantautia ja kurkkumätää.

 Suurin osa päivittäin saamistamme vieraista mikrobeista on sellaisia, jotka eivät lainkaan aiheuta sairautta muuten terveille, vaikka ne tarttuisivat ihollemme tai limakalvoillemme. Ne poistuvat yleensä minuuteissa tai tunneissa iholtamme tai limakalvoiltamme luonnostaan tai pesemisten yhteydessä. Osa ympäristöstä saatavista bakteereista voi myös jäädä pitemmäksi ajaksi oman luontaisen bakteeristomme joukkoon aiheuttamatta kuitenkaan sairautta. Tartunnassa saatujen mikrobien määrä suhteessa infektion käynnistymiseksi tarvittavaan annokseen, elimistön yksilöllinen vastustuskyky ja mikrobin taudinaiheuttamiskyky vaikuttavat siihen, että mikrobi aiheuttaa tartunnan jälkeen infektiosairauden.


Torjunnan kannalta tärkeintä on, millä tavoin mikrobi löytää tiensä henkilöstä toiseen. Käytännön ero aerosoli- ja pisaratartunnalle on, että aerosolitartunnan voi saada vaikka vain oleskelisi etäällä samassa huoneessa mikrobia erittävän kanssa ja jopa saapuessaan sinne vähän erittäjän poistumisen jälkeen. Pisaratartunta vaatii lähikontaktin ja yleensä pidemmän yhdessä vietetyn ajan.
Monet infektiot voivat tarttua usealla tavalla. Hengitystieinfektioiden, niin flunssien kuin influenssankin, tärkein tartuntatie on viruksen kulkeutuminen toisesta henkilöstä tai ympäristöstä käsiin ja niiden kautta omaan nenään tai suuhun. Pisaratartunta on vähemmän tehokas tartuntatie. Veren välityksellä tarttuville infektioille, hepatiitti C -tartuntaa lukuun ottamatta, sukupuoliyhteys on tehokkain levittäjä, vaikka yhteen yhdyntään liittyykin vain pieni riski (pienempi kuin 1:100). Tehotonkin tartuttaja voi olla tehokas levittäjä, jos tartunnalle altistutaan usein.


-Emilia

1 kommentti:

  1. YMPÄRISUUNNITELMA SINGLEILLE, SYRILLE JA HERPEILLE, Hv / Aids 5 vuotta sitten minulla oli syyliä, minua hoidettiin nesteellä, jota levitettiin syyliin, jotka jatkoivat kasvua ja leviämistä ... Seuraavat 2 lääkäriä tekivät laserleikkauksen niiden poistamiseksi. Vuosi leikkauksen jälkeen he kasvoivat takaisin lähelle paikkaa, missä ensimmäiset olivat, joten minulle lopulta kerrottiin, että se oli SHINGLE. Minulla on ollut se hyvin kauan, sain sen huijattavalta poikaystäväni kädeltä ja sain selville, että hän oli myös saanut tartunnan ja lopetin välisen suhteen. Syylät olivat niin hämmentyneitä, koska ne alkoivat levitä kaikkialle. Olen käsitellyt näitä asioita hyvin kauan. Viimeinen hoito, jonka otin, oli noin 2 vuotta sitten, ja hain luonnollista hoitoa Dr.JAMESin yrttilääkkeeltä, viikko hoidon levittämisen jälkeen kaikki syylät olivat poissa. Nyt on 2 vuotta ja muutama kuukausi, minulla ei ole yhtäkään syyliä tai mitään SHINGLE-oireita. wow "" se on hienoa, tohtori JAMES on vihdoin parantanut minut. Jokainen, joka asuu SHINGLESin kanssa, ottaa yhteyttä Dr.JAMESiin luonnollisiin hoitoihin. Tätä kasviperäistä lääkettä on helppo juoda ilman sivuvaikutuksia. Dr.James on parantanut sairauksia, kuten Parkinsonin tauti, skitsofrenia, keuhkosyöpä, rintasyöpä, kolo-peräsuolisyöpä, verisyöpä, eturauhassyöpä, epilepsia Dupuytrenin tauti, keliakia, Creutzfeldt – Jakobin tauti, aivojen amyloidiangiopatia, ataksia, niveltulehdus, Amyotrofinen lateraaliskleroosi, fibromyalgia, fluorokinolonimyrkyllisyys
    Oireyhtymä Fibrodysplasia Ossificans ProgresS skleroosi, kohtaukset, Alzheimerin tauti, lisämunuaiskuoren karsinooma Astma, allergiset sairaudet, Copd, glaukooma, kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, keuhkosairaudet. , Verenpainetauti, Lymen tauti, verisyöpä, aivosyöpä, rintasyöpä, keuhkosyöpä, munuaissyöpä, HIV / aids, herpesvirus, hepatiitti B, maksatulehdus, diabetes, fibroosi. Ota yhteyttä tohtori Jmaesiin, joka paransi minut sähköpostitse [drjamesherbalmix@gmail.com]. .

    VastaaPoista