maanantai 15. helmikuuta 2016

Kasvivärit, harmaiden värjäys, esipigmentiointi, harjassekoitus

Väri kerrostuu hiuksen pinnalle ja kuluu pois. Kasvivärejä joita on käytetty hiusten värjäämiseen esim. indigo "farkun sininen" ja henna "tiilenpunainen".

Henna

Rakennepaikkaa ja lisää runsautta hiuksiin, koska tarttuu sen pinnalle. Ph on viisi, happamana supistaa hiuksia. Tarttuu sähköisellä mekanismilla hiukseen. Eristää hiuksen siten, että ilman kosteus ei tunkeudu hiukseen ja muuta kampauksen tai luonnonkiharan muotoa. Erinlaisia vivahteita saadaan kun sekoitetaan esim. punaviiniä, indigoa, cayennepippuria, pähkinänkuorta tai sitruunamehua.

Esipurenta

Käytetään 6-9% hapetetta. Levitä hapete 1cm päähän hiuspohjasta käyttäen apuna esim. sientä. Anna vaikuttaa lämmössä 5-10min. Sekoita haluamasi sävy ja levitä seos, vaikutusaika ohjeen mukaan.


Esipigmentiointi


Tummentaa liian vaaleat herkistyneet hiukset haluamaasi sävyyn. Pitää värin vaalennetuissa osioissa paremmin. Käyttö kuivaan hiukseen ennen varsinaisen värin levitystä, ei huuhdella! Levitä oikea määrä, ettei pigmentti vie tilaa oikealta väriltä. Esipigmentiointiin voidaan käyttää suihkutettava valmis esipigmentiointi, vaahtosävyte tai kevytväri + vesi (vettä 2 osaa ja 1 osa pigmenttiä). Tee seos pulloon, ravista hyvin. Levitä tarvittaviin osioihin/hiuksiin. Massaa pitää olla kaikkialla, mutta ei liikaa. Kuivaa paperilla liika pois. Levitä suoraan (ei vaikutusaikaa, ei huuhdella) oikea värimassa päälle.


Harjassekoitus


Lisätään normaalin värimassan ''yli'' muutamia millejä. Väristä tulee täyteläisempi ja peittää paremmin esim. harmaita hiuksia. Käytetään usein 6% hapetteen kanssa sekä N ja NN sävyjen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti